"Remedierne har kun blide og positive virkninger. De kan ikke skabe bivirkninger, for deres formål er kun at opløfte. 

Dr. E. Bach, 1930

Om Bach Blomsterremedier

Hvad er Bach Blomsterremedier?

'Sundhed er vor fødselsret. Det er den fuldkomne forening mellem sjæl, sind og krop. Det er ikke et uopnåeligt ideal, men noget så enkelt og naturligt, at mange af os har overset det.'  -Dr. Edward Bach.
 
Bach Blomsterremedier er et healing-system, som alle mennesker og dyr kan bruge.
 
Det er planteenergier, der afbalancerer dine følelser og negative karaktertræk.
 

Søg læge hvis du er syg.

Blomsterremedierne er ikke målrettet din sygdom, men kun skabt til at bringe negative følelser og karaktertræk i balance. Det betyder, at bach remedierne - og bachterapeuterne - ikke behandler din sygdom, men kun dine følelser med planteenergiernes evne til at afbalancere følelserne og visse adfærdstræk. Du kan nemmere bare være "dig selv", når du får bach dråber. 
 

Kan Bach Blomsterdråber tages med anden medicin? 

Bach Blomsterremedier kan sagtens tages med al anden medicin, da remedierne ikke interagerer. Nogle af remedierne er konserveret i brandy , andre - især fra 2024 er alkoholfri og konserveret i glycerol (glycerin).
 

Spørg din læge

Men hvis du er i tvivl så spørg din læge eller behandler. 
 

Lægen E. Bach om hvad sygdom opstår af

 
Edward Bach var uddannet læge, bakteriolog og immunolog og inspireret af homøopatiens fader: Samuel Hahnemans`s værk " Organon", var Bach ligeledes opsat på at søge årsagen til sygdomme i personlighedens væsen.
 

En konflikt mellem personlighed og sjæl skaber sygdom. 

Bach var overbevist om, at en konflikt mellem ens personlighed og sjæl, før eller senere fører til sygdom i kroppen fordi ubalancen forstyrrer kroppen væv og indre organer, og som følge heraf opstår det som vi kalder "sygdom". 
 

Bach opdagede energien fra planteverdenen

Dr. Bach opdagede (i 1930èrne) energien fra planteverdenen kunne afbalancere menneskelige (og dyrs) følelser. 
 
Hver enkelt remedie ud af de 38 afbalancerer derfor en specifik negativ følelsesmæssig og mental tilstand, og bringer personen i balance, så personens forbindelse til sin sjæl retableres. Som "et positivt brusebad."
 

Negative ell. ubalancerede følelser og karaktertræk skal behandles

Tilstanden kan f.eks. være angst, modløshed, sorg, skyldfølelse, længsel, irritation, bitterhed, chock/traume, eller karaktertræk som irritation, kritik, overdrevet selvdisciplin, lederskab eller nursing overfor andre).
 
*)37 af de 38 remedier er baseret på vilde blomster fra planter, buske og træer. Undtagelsen, Rock Water (Kildevand), er lavet af vand fra en naturlig kilde med helbredende egenskaber.
   

Nødhjælpsremediet - Bachs Rescue dråber:

 Endvidere udviklede han en kombination af fem af de 38 remedier beregnet til vanskelige og akut krævende situationer. Dette remedier kaldte han for "Rescue Remedy" (Nødhjælpsremediet) og det er stadig det mest solgte remedie i hele verden. 

De originale Bach Blomsterremedier - dem der stammer fra Bach Centrets vildtvoksende have - kan kendes på etiketten med dr. Bachs underskrift i grøn farve : "Bach".
 

Produktion

Op til 1990èrne blev remedierne produceret på Bach Centret, "Mount Vernon", men da efterspørgslen blev meget stor, blev rettighederne til produktionen og distributionen solgt fra til det familieejede Nelsons, der ejede Englands ældste homøopatiske apotek.   
 
Siden har Bach Centret kunnet koncentreret sig om at uddanne og servicere registrerede Bachterapeuter i hele verden.
 

Bach Blomsterremedier plukkes stadig i Bach Centrets have

Den dag i dag bliver dele af Bachremedierne (=modertinkturen som er blomsterne lagt i kildevand og enten kogt eller stående i solskin) stadig produceret på Bach Centret og omegn af en betroet medarbejder fra Nelsons, og dernæst taget med til fabrikken i Wimbledon til fortynding og distribution.
 
Bachforeningen arrangerede i 2012 et besøg hos Nelsons hvor man fik lov til at se produktionen, sporingsmapper og forskellige Bach-produkter på påfyldningsanlægget i Wimbledon. 
 

Hvem producerer blomsterremedierne efter lægen Bachs metode?

Der findes i dag mange producenter af blomsterremedier, som anvender Dr. Bachs metode.
 
Du kan kende forskel ved at der på Nelsons produkter er anvendt Bachs underskrift: "Bach".
 
Ingen anden producent har lov til at bruge underskriften fra lægen.
 
De anvender derfor oftest betegnelsen: "Original Dr. Bach Method" eller lignende som lægger sig tæt op af de oprindelige.  
 

Hvilken producent skal man vælge:

Det må man selv vælge.
 
Der findes i dag mange blomsterdråber, der er lavet efter Dr. Edward Bachs forskrifter, men kun De originale Bach Blomsterrmedier fra Nelsons kommer fra Bach Centrets have, hvor Dr. Bach selv plukkede de fleste fra.
 
Dvs de andre varemærker benytter blomsterremedier, der vokser andre steder og endda også i andre lande end England.
 
Andre remedier kan være lige så effektive som de oprindelige.
 
Prøv dig frem. 
 
Bach Centret anbefaler at Bachterapeuterne bruger de remedier, som de har tillid til. 
 

Historisk

Dengang lægen Bach skulle have hjælp til at sende sine produkter ud i verden, fik han hjælp af det ældste homøopatiske apotek i England, London Homøopatic Nelson-familien, som han havde stor tillid til.
 
De udviklede et fortroligt samarbejde.
 
Bach Centret producerede selv remedierne frem til først i 1990èrne, hvorefter de solgte remedie-produktion og distribution til Nelsons.
 
Nelsons producerer stadig blomsterremedier efter Bachs metode og de fleste af remedierne gror stadig fra Bach Centrets have eller i omkringliggende egne, udpeget af lægen Bach. 

De reg. Bachterapeuter BFRP står frit i valg af hvilke produkter, de vil arbejde med.
 
I DK er der tradition for at bruge Nelsons produkter (dem med Dr. Bachs underskrift på) ikke mindst fordi det var producenten som lægen Bach havde vist sin tillid til og fordi mange af remedierne stammer fra planter og træer, der stadig gror i Bach Centrets (Dr. Bachs hjem) have. 
 

Hvor kan de købes?

Du kan købe Bachremedierne hos din Bachterapeut, på internettet, i en helsekostbutik hos Helsam.dk (hvis du er alternativ behandler eller lign.)  eller hos Matas (Matas har oftest kun Rescuespray, -dråber og cremen hjemme og ikke enkeltremedier men kan måske skaffe dem hjem til dig).
 
Hvis du blander selv så er det også en god idè at købe 30 ml. pipetteflasker og pipettelåg og Bachetiketter, sidstnævnte er gratis hos Helsam.dk for behandlere.
 

I Danmark:

Bach kursus Trin 1 giver dig gavekort til køb af remedier. 

 
VIGTIGT: Alt dette kan du nemt og billigt købe hos Helsam, når du har gennemført et Trin 1 i DK hos en godkendt Bach-lærer.
 
Da får du ovenikøbet et gavekort på 600 kr så du nemt og prisbilligt kan få dit Bach-sæt med blomsterremedier.  Du kan læse om Bach kursus Trin 1 ordningen her. 
 

Hvordan virker de?

 
Der er findes ingen traditionelt videnskabeligt bevis for at Bach Blomsterremedier virker. Derfor er virkningerne baseret på den højt uddannede læge og homøopatiske forsker, bakteriolog og immunolog gennem hans brug af Bachremedier på sine patienter og ikke mindst ved utallige menneskers brug af Bach Blomsterremedier i over 80 år og fra mange forskellige lande har tiden vist, at remedierne bare virker. Når man tager får de remedier som man har brug for, så forandres ens situation også. 
 
Mange af os gennemlever tider med vanskeligheder og udmattelse, hvor negativiteten sniger sig ind; i disse perioder er remedierne uvurderlige til at genoprette balancen, før fysiske symptomer opstår.

Bach Blomsterremedier virker nemlig ved at behandle personens negative følelser og karaktertræk. Man behandler ikke sygdommen eller dennes symptomer. Remedierne virker ved at højne vibrationen hos personen, og forandrer følelsens vibration. Det giver en afbalancering af følelsen og vitalitet til kroppen, fordi følelsen har forstyrret kroppens processer. 
 

Behandl personen - ikke sygdommen!

Da det er den følelsesmæssige tilstand der skal behandles, kan man sagtens opleve at to personer med samme lidelse - f.eks. gigt - ikke skal have samme remedier, men helt forskellige remedier.
 
Den ene kan resignere over for lidelsen, den anden er utålmodig, derfor vil det være forskellige remedier, der skal bruges i de enkelte tilfælde.

Remedierne virker ikke ved at undertrykke negative følelser, men snarere ved at omdanne dem til positive, og stimulere vor iboende muligheder for at helbrede os selv og vitalisere det fysiske legeme, så det fuldt og helt kan bekæmpe sygdom og stress.

Folk behøver ikke at være fysisk syge for at have gavn af remedierne. 
 

Har de placebo effekt?

 
Ikke mere end anden medicin. Remedierne er meget effektive både til dyr og børn, og de hjælper skeptiske mennesker, som prøver dem som sidste udvej. Planter kan også have gavn af remedierne; gartnere oplever, at Rescue Remedy givet ved omplantning, hjælper planterne til at trives, efter de er blevet flyttet.
 

Hvor længe kan de holde sig?

Remedierne kan i deres koncentrerede form holde meget længe da de er konserveret i cognac. (der gælder af samme årsag særlige regler for indtagelse af personer, der er alkoholsensitive). Tjek din flaske for holdbarheden. 
 

Kan de fremkalde allergi eller reaktioner i kroppen? 

Spørgsmålet er relevant fordi remedierne er fremstillet af blomsterenergier fra planter, buske og træer. Bach Blomsterremedier kan på ingen måde forveksles med æteriske olier eller aromaterapi, som godt kan fremkalde allergi. 

Besøg altid en reg. Bachterapeut, der er grundigt uddannet til at vide besked om allergi og Bachs BLomsterremedier.
 

Generelt kan oplyses:  

  • Bach Blomsterremedier forårsager ingen allergiske reaktioner, da der ikke er fysisk stof fra blomsten i behandlingsflasken. Kun det "energimæssige helbredende aftryk" fra blomsten.
  •  
  • Hvis der bruges cognac som konserveringsmiddel, så kan selve karamelfarvestoffet fra cognacen måske fremkalde allergi hos en person, der er allergisk overfor karamelfarvestof.

  • Når du får Bachremedier, så renses sindet, og når sindet renser sig, kan der komme reaktioner. Oftest velkendte reaktioner fra tidligere i livet og som hænger sammen med de følelser, der er ved at blive afbalanceret. De vil ofte forsvinde af sig selv på ganske kort tid

  • Når der kommer reaktioner, så tag evt. Rescue Remedy/Nødhjælpsremediet, hvis sindet er i oprør over at kroppen reagerer. Supplèr med Sød Æble/Vild Skovæble som hjælper udrensning på vej. Fortsæt med dråberne til du oplever bedringi reaktionerne. 

  • Som oftest har Bachterapeuten ramt plet med de rigtige remedier, når der er reaktioner, for det er tegn på at sindet renser sig og kroppen reagerer, og nu er ved at frigøre sig for ubalancen, som har rodfæstet sig i denne pga de følelser, som man er ved at få afbalanceret med remedierne og som har forstyrret kroppens væv og organer. Af samme årsag er det også vigtigt at personen frigør sig for gamle uhensigtsmæssige overbevisninger som har skabt følelsen, "f.eks. jeg blev et offer dengang der skete. .." til : jeg lærte at tilgive overgrebet og komme videre i mit liv (remediet er Guldpil/Willow/ NU: Hvidpil).

  • Kan evt anden medicin forårsage de fysiske symptomer. .tjek dette.
  •  
    Hvilken følelse er ny - i forhold til den flaske som du tager lige nu- der kan være dukket nye følelser op, bare efter få dage, f.eks. angst eller uro eller lignende, og dette bør du tale med din
    Bachterapeut om, så hun kan ændre på din flaske, så du får remedier for din måske nye opståede følelse.  
Rigtig god fornøjelse med at bruge Bach Blomster-dråber til din følelsesmæssige balance. 
 

"Sundhed er vor arv, vor ret. Det er den fuldstændige og fuldkomne forening mellem sjæl, sind og krop; og det er ikke et uopnåeligt mål, men noget så enkelt og naturligt, at mange af os har overset det."

Dr. Edward Bach 
(1886-1936)

Bach Blomsterterapiforeningen | CVR: 32242111