Nye indlæg

 
 
 

"Remedierne har kun blide og positive virkninger. De kan ikke skabe bivirkninger, for deres formål er kun at opløfte. 

Dr. E. Bach, 1930

Læseproblemer, opgivelse og fortvivlelse

30-01-2012
Dreng 8 år, får læseproblemer nogle måneder efter han er begyndt i 1. klasse. Han skulle læse i "Søren og Mette" og det gik godt indtil siderne blev mere fyldige. Han blev bange og bekymret da han kunne se, at siderne blev længere og længere. Han mister helt modet. Han begynder at hulke og rokke frem og tilbage, da moderen læser med ham. Til sidst siger han "det er for svært" , " jeg kan ikke bogstaverne", "jeg er dum" og "jeg vil hellere dø".
Han var utrøstelig og ikke lydhør overfor positive tilskyndelser, han hang fast i dette mønster, men ville godt læse sider, han vidste han kunne. Hans fik blomsterremedier af flere omgange - sammensat efter hans helt egen individuelle måde at reagere på  - herunder Elm for følelsen af overvældethed, og Lærk for selvtillid. Kastanjeknop for at lære af sine fejl, og Kaprifolie når der var tilbagefald. Valnød, for at tilpasse sig noget nyt (at lære at læse). Behandlingsflaskerne ændrede sig undervejs i forløbet, i trit med at der kom andre reaktioner og karaktertræk fra drengen. 
 

"Sundhed er vor arv, vor ret. Det er den fuldstændige og fuldkomne forening mellem sjæl, sind og krop; og det er ikke et uopnåeligt mål, men noget så enkelt og naturligt, at mange af os har overset det."

Dr. Edward Bach 
(1886-1936)

Bach Blomsterterapiforeningen | CVR: 32242111